Leaf Nutrition este despre sănătate. Este despre mâncare bună, mâncarea ce ne ține sănătoși atât fizic cât și psihic. Este despre sport. Mișcarea voluntară ne face bine. Este cea mai sigură și rapidă metodă de relaxare fizică și mentală, de "eliberare". Leaf Nutrition este despre echilibru, cumpătare și bun simț.
Numele meu este Andrei Frunză și sunt Nutriționist și Instructor de fitness. Parcursul meu într-ale sănătății a început acum mult timp. Mie îmi place sa spun că am plecat de jos. În momentul în care am decis să fac ceva cu sănătatea mea eram atât de jos, practic în groapă, încât a trebuit sa escaladez destul până am ajuns la un nivel cât de cât decent. Pot spune ca mi-a plăcut sportul de mic doar că am avut parte de câteva accidentări ce s-au lăsat cu bisturiu și perioade de repaus și recuperare. Am avut o bună perioadă în care nu a trebuit să fac mare lucru pentru a menține un aspect fizic plăcut dar odată cu imobilizarea în ghips a unui picior timp de două luni, combinat cu o perioadă stresantă și cu mâncare proastă au început să apară primele semne de dezechilibru împreună cu primii colăcei. Fiind ceva nou pentru mine și neavând habar despre cum aș putea să opresc ascensiunea, am decis să nu fac nimic trăind cu speranța că o să treacă. Ei bine n-a trecut.

Am ajuns încet dar sigur către aproape 90 de kg la 1.71m. Zic "aproape 90" pentru că am avut bunul simț să mă opresc la 89 kg. În acel moment am început să mă informez despre ce mi se întâmplă și să caut remediul. Bineînțeles că nu m-am dus la nutriționist pentru că aveam impresia că nu am nevoie de cineva pentru a-mi spune că sunt gras. Căutând on-line informații, în primă fază, am descoperit că nu sunt doar gras. Ce aveam eu se numește Obezitate de grad 1. Practic, de la a fi normoponderal cu ceva timp în urmă, am reușit să trec de limita de supraponderabilitate și să mă încadrez la obezitate.
Având această nouă etichetă fixată în minte și refuzând în continuare să merg la nutriționist, am început să caut, tot on-line, soluția minune. Cumva, în mintea mea optimistă, soluția era undeva pe google, asteptând să vin eu să o descopăr și să scap lumea de boala secolului 21.
După cum era de așteptat, dietele minune și sfaturile proaste nu au făcut decât să mă facă să devin un expert al efectului de yo-yo sau de bumerang, cum i se mai spune. De-a lungul a câteva luni am reușit să încerc cel puțin 8 diete diferite pe care le-am tratat cu consecvență și de la care nu am reușit să obțin decât niște dureri îngrozitoare de stomac, greață și o scădere în greutate ce mă ținea la limita de sus a supraponderabilității. Tot gras eram dar ceva mai ușor.
În acea perioadă mi-am dat seama că abordarea mea e greșită și am realizat că nu există o soluție minune general valabilă, de-a gata, când este vorba de slăbit. Am învățat să filtrez informația și am început un studiu pe cont propriu despre sistemul digestiv, niveluri hormonale și despre micro și macro-nutrienți. După ce am stabilit bazele și am înțeles cât de cât cum funcționează organismul uman, am început să-mi creez propriul plan alimentar. Și a mers.
Am reușit să slăbesc 18 kg în jumătate de an. Energia cu care a venit la pachet perioada de slăbire m-a îndemnat să mă reapuc de sport. Având un istoric nu prea plăcut cu piciorul și având încă pagube neoperate acolo, la recomandarea medicului și a kinetoterapeutului, a trebuit să evit orice sport implică pivotarea pe picior sau tensionarea în vreun fel a zonei genunchiului. Practic aveam voie să joc în maximă siguranță șah și să înot. Am decis că dacă sunt destul de atent și conștient în timpul mișcărilor, pot să alerg, să merg pe bicicletă și să merg la sală.

Având deja experiența sfaturilor primite de la „băieți”, și mergând la o sală de cartier care nu avea instructor de fitness acreditat, am început să mă documentez și despre bio-mecanica mișcărilor corpului, perioadele de antrenament, necesarul de timp de refacere și execuția corectă a exercițiilor. Având un stil de viață din ce în ce mai activ, și necesarul meu energetic s-a schimbat. Așa am ajuns să mă informez despre nutriția sportivă și tot ce implică ea.
Văzând cu câtă plăcere mă documentez în aceste domenii și cu cât entuziasm vorbesc apropiaților despre noile studii în materie de nutriție și despre sănătate în general, m-am decis să devin Nutriționist și Instructor de Fitness așa că m-am reîntors la „școală”. După ce mi-am luat toate acreditările necesare, am creat Leaf Nutrition. Atunci am înțeles că nu ai nevoie de vreo putere extraordinară, de supererou. Trebuie doar să-ți dorești destul de mult și vei reuși.

Din punctul de vedere al modului în care am ajuns să fac asta, nu sunt un exemplu de urmat. A trebuit să ajung la o extremă ca să realizez că ceva nu e bine și sunt convins că asta a dus la pagube pe care probabil le voi resimți în articulații la 90 de ani.
Sper însă că ați înțeles că orice serviciu pe care îl ofer este din inimă și a fost testat pe mine înainte. Orice recomandare pe care o fac, o fac cu căldură și sunt zeci de persoane care pot confirma asta. Colaborarea cu majoritatea persoanelor cu care am intrat în contact continuă cu întrebări și sfaturi la orice oră.
Leaf Nutrition este mai mult decât un Nutriționist și Instructor de fitness. Leaf Nutrition există pentru că suntem alături unii de alții la bine și la greu. Nu este despre mine, este despre noi.
Vă salut,
Andrei